Binnen 2-4 dagen in huis

Gratis verzending vanaf €50

Eerlijk advies van onze experts

Veilig betalen

Hoeveel blikjes passen er in een koelbox?

Arjan Korving   |   20 juli 2023

Hoeveel blikjes passen er in een koelbox?

Als het gaat om het plannen van een buitenactiviteit, is het belangrijk om de vraag te beantwoorden: hoeveel blikjes passen er in een koelbox? De capaciteit van een koelbox kan namelijk een grote invloed hebben op de algehele ervaring van uw uitje. Om u te helpen bij het kiezen van de juiste koelbox, duiken we in dit artikel dieper in op dit onderwerp. Ontdek meer over de capaciteit van koelboxen op KoelboxOnline.nl.

Capaciteit van de koelbox in blikjes

De capaciteit van een koelbox wordt meestal aangegeven in liters, maar fabrikanten vermelden vaak ook hoeveel blikjes er in hun producten passen. Dit is een handige maatstaf, omdat veel mensen hun koelboxen gebruiken om drankjes koel te houden tijdens buitenactiviteiten.

Koelboxen met 20 liter inhoud kunnen doorgaans ongeveer 30 tot 45 blikjes van 330 ml bevatten, afhankelijk van het specifieke ontwerp van de koelbox. Dit aantal is inclusief de ruimte voor ijs of koelelementen die nodig zijn om de blikjes koud te houden.

De juiste capaciteit kiezen

Het kiezen van de juiste capaciteit hangt af van uw behoeften zoals: gebruiksgemak, kwaliteit, materiaal, en indeling. Daarom moet u eerst weten wat u in een koelbox doet. Als u van plan bent om een dagje naar het strand te gaan met een paar vrienden, dan zou een kleinere 12V koelbox met een capaciteit van 20 tot 30 blikjes voldoende kunnen zijn.

Echter, als u voor een langere periode gaat kamperen met een grotere groep, of als u een feestje in de buitenlucht plant, heeft u misschien een grotere 220V koelbox nodig die wel 50 tot 60 blikjes kan bevatten.

Het is belangrijk om te onthouden dat, ongeacht de capaciteit, de effectiviteit van een koelbox ook afhangt van hoe vaak de deksel wordt geopend en gesloten en van de omgevingstemperatuur.

Jouw ideale koelbox bij koelboxOnline

Bij KoelboxOnline begrijpen we dat het kiezen van de juiste koelbox niet alleen een kwestie is van het aantal blikjes dat erin past. Het gaat ook om de kwaliteit, duurzaamheid, draagbaarheid en prijs van de koelbox. Daarom bieden we een breed scala aan koelboxen aan, om ervoor te zorgen dat we aan al uw behoeften voldoen. Ontdek vandaag nog onze selectie en geniet van uw volgende buitenactiviteit met de perfecte koelbox!

Arjan Korving

Arjan Korving

Eigenaar & Oprichter Isotubs. Arjan Korving heeft meer dan 10 jaar ervaring met het verkopen van koelboxen.

Connect on LinkedIn

Deel dit artikel

Direct naar de shop

Bekijk ons assortiment