Binnen 2-4 dagen in huis

Gratis verzending vanaf €50

Eerlijk advies van onze experts

Veilig betalen

Koelbox koelt niet meer

Arjan Korving   |   26 juli 2023

Koelbox koelt niet meer 

Een koelbox die niet meer naar behoren koelt kan een flinke domper op de feestvreugde zijn, vooral tijdens een warme zomerdag of tijdens een lange reis. Maar maak je geen zorgen! Vaak zijn er eenvoudige oplossingen voor dit probleem. In dit artikel bespreken we enkele mogelijke oorzaken waarom je koelbox niet meer koelt en bieden we mogelijke oplossingen.

Mogelijke oorzaken en oplossingen

Onvoldoende voorbereiding

Als je items niet voorgekoeld zijn voordat je ze in de koelbox plaatst, kan dit de binnenkant van de koelbox opwarmen en de koeltijd verkorten. Zorg ervoor dat je alle items die je wilt koelen al in de koelkast hebt geplaatst voordat je ze in de koelbox doet.

Slechte isolatie

De isolatie van je koelbox kan door de tijd heen minder effectief worden, vooral bij goedkopere modellen. In dit geval zou je kunnen overwegen om te investeren in een koelbox van hogere kwaliteit. Kijk bijvoorbeeld eens naar ons assortiment van elektrische koelboxen, die zijn ontworpen voor langdurige koeling.

Te veel openingen

Elke keer dat je de koelbox opent, ontsnapt er koude lucht. Probeer dus het aantal keren dat je de koelbox opent te minimaliseren om de inhoud langer koud te houden.

Elektrische problemen

Als je een elektrische koelbox hebt die niet meer koelt, controleer dan of de stekker goed is aangesloten en of er stroom is. Het kan ook zijn dat het koelsysteem van de box defect is. In dat geval zou je contact op moeten nemen met de fabrikant of een professionele reparateur.

Gebruik in de auto

Als je een koelbox voor de auto gebruikt en merkt dat deze niet meer goed koelt, controleer dan of de stroombron van je auto naar behoren werkt. Het kan ook helpen om de koelbox te plaatsen waar deze zo min mogelijk aan direct zonlicht wordt blootgesteld.

In sommige gevallen komt het voor dat je koelbox nog wel koelt maar hier niet heet succesvol meer in is. Als je koelbox niet goed koelt, lees dan ons artikel: Koelbox koelt niet goed

Op KoelboxOnline.nl vind je een breed scala aan koelboxen die passen bij verschillende behoeften en omstandigheden, van draagbare koelboxen voor dagtochten tot elektrische koelboxen voor lange reizen. Ontdek vandaag nog onze producten en geniet van altijd koude drankjes en snacks, waar je ook heen gaat!

Arjan Korving

Arjan Korving

Eigenaar & Oprichter Isotubs. Arjan Korving heeft meer dan 10 jaar ervaring met het verkopen van koelboxen.

Connect on LinkedIn

Deel dit artikel

Direct naar de shop

Bekijk ons assortiment